vrijdag, 1. juli 2011 - 21:42 Update: 08-07-2014 0:57

'Buitenstaander' Martin Jol:'Ik was het gezeik binnen Ajax zat'

(ElfVoetbal)Kritiek en weerstand binnen de club waren de hoofdredenen dat trainer Martin Jol opstapte bij Ajax. De oefenmeester, die momenteel werkzaam is bij het Engelse Fulham, kijkt met gemengde gevoelens terug naar zijn ambtsperiode bij de Amsterdamse club.

Jol stapte in december op en werd opgevolgd door Frank de Boer, die vervolgens Ajax naar de landstitel leidde.

"Ik heb het als buitenstaander nog lang volgehouden. Er was altijd verzet binnen de club. Ik was het gezeik zat", zegt Jol in gesprek met het NRC Handelsblad. "Ik wilde met mijn vertrek de spirit en de rust laten terugkeren. En ik denk dat het een goede oplossing is geweest".

Na zijn vertrek kwam ook de positie van aanvaller Mounir El Hamdaoui onder druk te staan. De spits was één van de sterkhouders in het elftal van Jol, maar staat momenteel op de nominatie om te vertrekken. "De manier waarop hij is behandeld, is typisch Nederlands. Het is heel vervelend als iemand je vanaf het begin niet accepteert. Dat was lastig. Bij mij deed hij het juist goed.
De Boer vond andere opties beter. Goed, dat is zijn keuze. Ook El Hamdaoui had een andere toekomst voor ogen bij Ajax", aldus Jol over de situatie waarin de Marokkaanse aanvaller zich momenteel in verkeert.
Categorie:
Tag(s):