maandag, 28. november 2011 - 14:04

Bulgaarse vrouwen smokkelden geld in hun lichaam

Schiphol

Op 16 november 2011 zijn op Schiphol twee Bulgaarse vrouwen van 62 en 64 jaar aangehouden op een vertrekkende vlucht van Amsterdam naar Sao Paulo. 'De Douane vond in hun handbagage bij elk 9.500,- euro', meldt het ministerie van Financiën maandag.

'Bij nadere controle bleek dat beide vrouwen elk ruim 40.000,- euro smokkelden waarvan het grootste deel in hun lichaam was verstopt', aldus het ministerie. Beiden zijn aangehouden door de FIOD op verdenking van witwassen en zitten in voorlopige hechtenis.

Mexicaan heeft ton aan cash
Onlangs heeft de Douane ook een 40-jarige Mexicaanse man aangehouden. De man was onderweg naar Mexico Stad. Tijdens een controle troffen de douanebeambten een envelop met 100.000,- euro aan, bestaande uit biljetten van 500,- euro.

Ook in deze zaak deed de FIOD op Schiphol nader onderzoek onder leiding van het Openbaar Ministerie Haarlem, locatie Schiphol. De verdachte zit in de gevangenis. Op maandag 21 november heeft de officier van justitie voor de rechtbank op Schiphol 8 maanden cel en verbeurdverklaring van het geld geëist. Op maandag 5 december doet de rechtbank uitspraak.

Aangifte verplicht
Als een reiziger de Europese Unie binnenkomt of verlaat met 10.000,- euro of meer aan liquide middelen, dan moet deze hiervan aangifte doen bij de Douane. Het doel hiervan is illegale activiteiten tegen gaan. Zoals het 'witwassen van geld' of het financieren van terroristische activiteiten.
Provincie:
Tag(s):