vrijdag, 21. oktober 2011 - 11:07

Bulgaren aangehouden wegens mensenhandel

Utrecht

De Nationale Recherche heeft in een internationaal onderzoek naar mensenhandel twee Bulgaren aangehouden. Op verzoek van het Landelijk Parket is in Bulgarije een derde verdachte aangehouden.

De drie mannen worden ervan verdacht dat ze Bulgaarse vrouwen hebben uitgebuit in de prostitutie. De vrouwen waren te werk gesteld op het Zandpad in Utrecht.

De Nationale Recherche heeft in dit onderzoek dinsdag een 28-jarige Bulgaar aangehouden in IJsselstein. Hij wordt vandaag voorgeleid aan de rechter-commissaris in Rotterdam op verdenking van mensenhandel. Eerder al werd in Lopik een 42-jarige Bulgaar aangehouden. Het Landelijk Parket heeft om de uitlevering gevraagd van de derde, 35-jarige verdachte, die in Bulgarije is aangehouden.

Bij doorzoeking van het huis van de 42-jarige verdachte in Lopik heeft de Nationale Recherche een gestolen BMW X5 en administratie in beslag genomen. In het huis verbleven drie Bulgaarse vrouwen, die vermoedelijk alle drie voor de verdachten in de prostitutie werkten.
Provincie:
Tag(s):