donderdag, 26. mei 2011 - 22:36 Update: 08-07-2014 0:58

Bulykin-loos ADO neemt voorschot op Europees voetbal dankzij hattrick Toornstra

(Elfvoetbal) De stad achter de duinen mag komend seizoen zo goed als zeker Europese voetbalclubs verwelkomen. Tenminste, daar heeft de stad van ADO Den Haag, dat het in eigen huis moest stellen zonder de geschorste Dmitri Bulykin, op dit moment hele goede papieren voor. FC Groningen werd op strijdlust afgetroeft in het Kyocera Stadion en moet zondag alle zeilen bijzetten in de eigen Euroborg: 5-1.

ADO kende een uitstekend begin, maar werd al na negen minuten ongewenst onderbroken door een arbitrale beslissing, die overigens wel terecht genomen werd. Scheidsrechter Pieter Vink besloot de nacompetitiewedstrijd stil te leggen in verband met een technische storing waardoor de lichtmasten het niet deden. Ruim twaalf minuten moesten de aanwezige toeschouwers een hevige regenbui overleven zonder dat er een fraaie partij voetbal op de mat werd gelegd.

Gelukkig voor ADO bleef de ploeg ook na de onderbreking uitstekend voetballen. FC Groningen kreeg een lesje aggresiviteit voorgeschoteld en kwam geheel terecht op achterstand door een doelpunt van Jens Toornstra, die op aangeven van Aleksandar Radosavljevic en via de vingertoppen van Luciano het net deed bollen. Ook na de openingstreffer bleef de formatie van John van den Brom fris en dominerend voetballen, wat resulteerde in doelpogingen voor gelegenheidsspits Lex Immers - hij verving de geschorste Dimitri Bulykin - en Toornstra (hard afstandsschot).

De mannen van Pieter Huistra kwam goed uit de kleedkamer. De tweede helft was nog geen vijf minuten bezig of Leandro Bacuna kwam in scoringspositie. Echter, hij zag de paal in zijn weg staan. Kort daarna was het wel raak aan de andere kant van het veld. Toornstra zag dat Luciano de bal niet klemvast had, liep goed door en rondde fraai af: 2-0. In de resterende minuten ging ADO net als voor rust met het mes tussen de tanden ten strijde. Toch was het FC Groningen dat geheel tegen de verhoudingen in terug in de wedstrijd kwam. Een voorzet van Dusan Tadic kwam pardoes op het hoofd van Jones Ivens, die geheel vrij in kon koppen.

Vervolgens was het gelegenheidsspits Immers die zijn ploeg op sleeptouw nam. Met een loepzuiver afstandsschot bracht hij de Hagenezen weer op een marge van twee. ADO zat op rozen. Het waren de kreten als 'Waar is het feestje? Hier is het feestje!' en 'Volgend jaar gaan we weer, naar Milaan heen en weer' die domineerden op de tribunes. En het hield maar niet op, want Toornstra wist in de 72ste minuut via de kluts zijn hattrick te completeren. Het was genieten geblazen voor alles wat ADO lief heeft, ook toen Ramon Leeuwin dankzij een blunder van Luciano de eindstand op 5-1 bepaalde.
Categorie:
Tag(s):