vrijdag, 23. december 2011 - 17:34 Update: 08-07-2014 0:55

Burgemeester Alkmaar denkt aan verbieden competitieduel AZ - Ajax

Alkmaar

(Elfvoetbal) Door een speling van het lot staan AZ en Ajax uitgerekend in de eerste competitiewedstrijd na de winterstop (22 januari) weer tegenover elkaar. Burgemeester Piet Bruinooge van Alkmaar overweegt om dit duel te verbieden.

"Het hangt af van de beslissing die de KNVB nog moet nemen, maar ik loop nergens op vooruit", zegt Bruinooge in het Noordhollands Dagblad. De burgemeester voerde donderdag overleg met Toon Gerbrands, algemeen directeur van AZ, politie en openbaar ministerie.

"Ik bereid me voor op ontwikkelingen die zich in de aanloop naar AZ-Ajax kunnen voordoen. Als de openbare orde voor, rond of tijdens de wedstrijd in het geding komt, zal ik passende maatregelen nemen."

Bruinooge wacht nu op de straf die de KNVB uitspreekt. Ajax kan een sanctie verwachten omdat een 'supporter' met een stadionverbod binnen wist te komen. Door falende security kon deze man ook nog eens het speelveld betreden. AZ hangt eveneens een straf boven het hoofd. De Alkmaarse club weigerde verder te spelen na de rode kaart voor Esteban. Wordt één of beide clubs bestraft, dan verhoogt dit de kans op supportersrellen in januari, aldus Bruinooge.

De hoogwaardigheidsbekleder laakt de veiligheidscontrole bij de Amsterdam Arena - waar hij woensdagavond was om het duel te bekijken. "Ik had woensdag een Kalashnikov onder mijn lange jas kunnen binnendragen en niemand zou het hebben gemerkt."
Categorie:
Tag(s):