vrijdag, 30. september 2011 - 7:54

Burgemeester De Ronde Venen stapt direct op om fouten bij bouwprojecten

De Ronde Venen

Tijdens de extra raadsvergadering donderdagavond heeft burgemeester Marianne Burgman na afloop van de vergadering aangekondigd haar ontslag aan te bieden bij de Commissaris van de Koningin. Dit heeft de gemeente de Ronde Venen laten weten.

Onderzoek projectenportefeuille
Zij neemt hiermee haar verantwoordelijkheid als voorzitter van het huidige en vorige college van De Ronde Venen. Ze had volgens eigen zeggen na het ontstaan van de economische crisis, eerder moeten aansturen op een gedegen onderzoek naar de projectenportefeuille.

Verantwoordelijkheid
Deze stap valt haar zwaar na meer dan negen jaar burgemeesterschap in De Ronde Venen. Met deze stap wil zij een juiste invulling geven aan haar verantwoordelijkheid. Ze spreekt haar vertrouwen uit in de overige collegeleden om de ontstane problemen samen met de organisatie op te lossen. “Ik kan deze stap ook nemen in de wetenschap dat ik een sterk team bestuurders bij u achterlaat.”

Raadsleden verrast
De raadsleden waren verrast en toonden respect voor haar moedige besluit. Na schorsing is in goed overleg besloten de vergadering over het onderzoek naar de projecten woensdag 5 oktober 2011 te hervatten. De collegeleden hebben grote bewondering voor haar moed en benadrukken dat haar vertrek een aderlating is voor het college.

Nieuwe burgemeester
Marianne Burgman is sinds 1 januari 2011 waarnemend burgemeester van de heringedeelde gemeente De Ronde Venen. Voor de benoeming van een burgemeester loopt momenteel een procedure. Marianne Burgman heeft ook aangegeven zich hieruit terug te trekken als kandidaat.

In overleg met de Commissaris van de Koningin wordt bepaald wie de taken van Marianne Burgman in de tussenliggende periode overneemt.
Provincie:
Tag(s):