dinsdag, 31. mei 2011 - 15:37

Burgemeester Meppel verwacht excuus KNVB

Meppel

De burgemeester van Meppel moest dinsdag van de pers horen dat de KNVB besloten had om de bekerfinale tussen de B1-junioren van Ajax en Feyenoord, die zaterdag in Meppel gespeeld zou worden, niet door te laten gaan.

‘Ik baal als een stekker: zegt burgemeester Westmaas van Meppel. Van meet af aan heb ik in beginsel positief gestaan tegenover deze wedstrijd in Meppel’. In de vergadering van maandag kwam alle informatie nog eens op tafel. Eén van de zaken die maandag op tafel lag, om de wedstrijd goed te laten verlopen, was het verplaatsen van het speeltijdstip.

Voorstel was om de wedstrijd te verschuiven van de namiddag naar rond de middag. Feyenoord uit Rotterdam en Ajax uit Amsterdam, die Meppel respectievelijk ook wel ‘Rotterdam aan de Maas’ noemen en ‘Klein Mokum’ hadden geen problemen met dit speeltijdstip. ‘Het is de beslissing van de KNVB om de wedstrijd op het voorgestelde tijdstip al dan niet door te laten gaan: zegt burgmeester Westmaas.

Afspraak was dat wij dinsdag eerst contact met elkaar zouden hebben alvorens de pers te informeren over het door de KNVB te nemen besluit.

Nu presteert de KNVB het om een besluit te nemen en de pers hier alvast van in kennis te stellen, terwijl ik nog van niets weet. Slechte communicatie of domweg arrogantie. Ik geloof niet dat de KNVB zich realiseert dat wij in Meppel al vele uren hebben gestoken om deze wedstrijd mogelijk te maken. Blijkbaar heeft de KNVB nog steeds niet in de gaten dat de maatschappelijke kosten voor zo’n wedstrijd door de samenleving worden gedragen, terwijl zij doodleuk beslissen, zonder enige terugkoppeling, om de wedstrijd dan maar elders te spelen.

De gemeente van de nieuwe speellocatie mag nu opnieuw weer de nodige kosten maken als gevolg van het onvermogen van de KNVB om de wedstrijd in Meppel mogelijk te maken. Ik vraag me af of ik de rekening van dit wangedrag van de KNVB bij hen kan indienen. Om 12.45 uur moest mijn perswoordvoerder van de centrale afdeling Communicatie van de KNVB te Zeist horen dat zij bij de pers al hadden bevestigd dat de wedstrijd niet door zou gaan. Rond 11.30 uur had de KNVB directeur district Noord nog in een voice mail aan mij laten weten dat er nog geen besluit was genomen en dat dit pas in de loop van de middag te verwachten viel. Dit betekent dus dat de regiodirecteur mij vertelde dat er nog geen beslissing door de KNVB zou zijn genomen terwijl de afdeling Communicatie in Zeist al bij de pers bevestigde dat de wedstrijd in Meppel niet door zou gaan. Ik verwacht een ruiterlijk excuus voor de gang van zaken, aldus Westmaas. Anders hoeft de KNVB voorlopig niet meer deze verzoeken in Meppel te doen’.
Provincie:
Tag(s):