dinsdag, 27. september 2011 - 20:45

Burgemeester Peter Snijders ontvangt CD Woldenlied nieuwe stijl

Zuidwolde

Op zijn allerlaatste werkdag op 28 september in De Wolden ontvangt burgemeester Peter Snijders het kinderkoor van Wilma Fieten. De kinderen bieden hem de eerste CD van het Woldenlied ‘nieuwe stijl’ aan. De CD is in samenwerking met Wilma Fieten, Martin Sterken en de gemeente tot stand gekomen.

Het Woldenlied is geactualiseerd en ingezongen door jonge talentvolle kinderen uit de gemeente. Dit onder leiding van zangeres Wilma Fieten. Bij speciale gelegenheden is het mogelijk dat zij het Woldenlied zingen.

Peter Snijders geeft aan dat de CD in een behoefte voorziet: “Het is een origineel relatiegeschenk over en van de gemeente De Wolden. Dat het door de jeugd van De Wolden is ingezongen, maakt het extra bijzonder.”

Enkele jaren na de gemeentelijke herindeling heeft de gemeente een wedstrijd uitgeschreven om een lied te componeren dat over de gemeente De Wolden ging. Wilma Fieten won de prijs. Nu heeft zij de tekst aan de huidige tijd aangepast en het lied is ingezongen door jonge kinderen uit de gemeente.
Provincie:
Tag(s):