vrijdag, 28. januari 2011 - 11:09

Burgemeester sluit Leeuwarder coffeeshop

Leeuwarden

Burgemeester Crone heeft besloten coffeeshop American aan de Nieuwesteeg 4 in Leeuwarden voor 1 maand te sluiten. Aanleiding voor de sluiting is overtreding van de gedoogvoorwaarden.

De sluiting volgt op de constatering van de politie dat er bij een controle op 28 oktober 2010 twee minderjarigen, één van 15 jaar en één van 17 jaar, in de coffeeshop aanwezig waren. De toegang tot een coffeeshop is verboden voor personen onder de 18 jaar. De exploitant van de coffeeshop is zelf verantwoordelijk voor een goede leeftijdscontrole.

De burgemeester acht de aanwezigheid van minderjarigen een ernstige overtreding van de gedoogvoorwaarden. De sluiting gaat in op 11 februari 2011 en eindigt op 11 maart 2011.

De termijn van de sluiting is gebaseerd op het oude handhavingsbeleid dat geldig was tot 31 december 2010. Het tijdstip van de overtreding viel dus nog binnen deze periode. Bij de aanwezigheid van minderjarigen zal voortaan een sluiting van 3 maanden worden opgelegd. Dit is het gevolg van het nieuwe handhavingsarrangement tussen gemeente, politie en Openbaar Ministerie.
Provincie:
Tag(s):