dinsdag, 30. augustus 2011 - 14:56

Burgemeester Utrecht heeft 'buikpijn' van weggepest homostel

Utrecht

Burgemeester Aleid Wolfsen van Utrecht heeft 'buikpijn' van de zaak rondom het weggepeste homostel uit Leidsche Rijn. Dat zei hij dinsdag tijdens een raadsinformatiebijeenkomst, waar RTV Utrecht over bericht.

Het Openbaar Ministerie (OM) en de politie lagen vanmiddag onder vuur tijdens kritische vragen van de raadsleden. Officier van Justitie Susanne Terporten erkende tegenover de raadsleden dat er fouten zijn gemaakt en dat het OM de werkwijze heeft aangepast om herhaling te voorkomen.

Het stel werd tussen augustus 2009 en juni 2010 ernstig gepest in de wijk Terwijde in Leidsche Rijn. Zo werd op de auto van het stel het woord 'homo' gekrast, werden ze opzettelijk aangereden en werd een steen tegen een van de ramen van de woning gegooid.

Tot zes keer toe werd door het stel aangifte gedaan wegens bedreiging en discriminatie, maar pas na acht maanden kwam de politie in actie. De daders, een groep tieners uit de buurt, werden niet vervolgd. Er zou te weinig bewijs zijn.

Politiechef Johan van Renswoude noemt het optreden 'ronduit een misser'. Hij beloofde 'nog niet klaar te zijn' met de jongens die het homostel hebben weggepest.

Het stel is noodgedwongen verhuist naar Nieuwegein waar ze nu rustig wonen.
Provincie:
Tag(s):