maandag, 9. mei 2011 - 17:02

Burgermeester Urk wil praten met jongeren

Urk

Burgemeester Kroon van de gemeente Urk heeft maandag aangegeven in gesprek te willen met de Urkse jongeren. Dit heeft de gemeente Urk maandag in een verklaring van de burgemeester bekendgemaakt.

‘Om de achtergronden van zowel deze brandstichting als de ongeregeldheden tijdens Koninginnenacht goed in kaart te brengen, wil de burgemeester in alle rust met onder meer de jongeren in gesprek gaan. Met als doel tot een normalisatie van de verhoudingen te komen’, aldus de officiële verklaring.

Brandstichting ambtswoning
In de nacht van vrijdag 6 op zaterdag 7 mei heeft een groepje jongeren brand gesticht bij het appartementencomplex van Burgemeester Jaap Kroon. Het is nu het tweede weekend achtereen dat de woning van de burgemeester wordt belaagd.

Jongeren boos
De jongeren zijn boos op de burgemeester, omdat hij ongepast gedrag van de jeugd hard aanpakt. Het is een traditie in Urk om met Koninginnenacht met scooters rondjes te rijden op rotondes in Urk. Tijdens deze Koninginnenacht controleerden de politie streng op verkeersovertredingen en verrichtte 15 aanhoudingen voor rijden onder invloed.

Boze jongeren bekogelen ambstwoning
Vervolgens trok tijdens Koninginnenacht een groep van 150 Urker jongeren richting de ambtswoning en bekogelden die met flessen en stenen. Toen greep de politie in met een charge.
Provincie:
Tag(s):