vrijdag, 9. december 2011 - 19:51

Burgernet vervroegd van start door overvallen Sappemeer

Burgernet Hoogezand-Sappemeer is actief. Dat betekent dat inwoners van Hoogezand-Sappemeer zich vanaf nu aan kunnen melden via www.burgernet.nl. Ook is Burgernet voor Hoogezand-Sappemeer inmiddels direct inzetbaar mocht zich een calamiteit in de gemeente voordoen.

De gemeente gaat samen met de politie nog een uitgebreide promotiecampagne onder het publiek en de inwoners houden. Deze campagne loopt door tot in het eerste kwartaal van 2012. Aanmelden kan niet alleen via internet, maar ook met een aanmeldkaart. De verspreiding van de aanmeldkaarten is nog niet gestart.

De reden om Burgernet vervroegd (in plaats van 1 januari 2012) te activeren en te promoten zijn de recente overvallen in Sappemeer, zodat de politie een extra instrument in handen heeft om daders op te sporen en aan te houden. Net als aan de winkeliers van winkelcentrum De Hooge Meeren in Hoogezand is inmiddels ook aan de winkeliers van Winkelstraat Sappemeer een overvaltraining aangeboden. Burgernet is ook toepasbaar als er bijvoorbeeld personen vermist zijn.
Provincie:
Tag(s):