zondag, 6. maart 2011 - 22:55

Bus vol PSV- aanhangers terug gestuurd na misdragingen

Raamsdonk

Een bus met 78 PSV-aanhangers was zaterdagmiddag onderweg naar Rotterdam om de wedstrijd PSV - Exelsior bij te wonen. Die wedstrijd zou om 20.45 uur gespeeld worden. De Eindhovenaren waren echter al om 12.00 uur vertrokken om onderweg Oosterhout, Raamsdonk en Raamsdonksveer te bezoeken vanwege carnaval.

De plannen waren om daarna door te reizen naar Rotterdam. Het liep echter anders.

In eerste aanleg had de groep al voor problemen gezorgd in Oosterhout. Daarna was de bus uit Oosterhout vertrokken en om vervolgens het Kerkplein in Raamsdonk aan te doen. Daar was net de carnavalsoptocht afgelopen. Bij het zien van een Raamsdonker in een NAC T-shirt ging het fout en ontstond er ruzie met de plaatselijke jeugd.

Er volgden enkele schermutselingen, waarbij de politie meerdere eenheden inzette om de groepen te scheiden. De Raamsdonkse jeugd ging terug naar het lokale café en de groep PSV-ers werd door de politie naar het parkeerterrein bij de watertoren gedirigeerd. In overleg met de Rotterdamse politie mocht de bus niet doorkomen naar de voetbalwedstrijd. Dit om eventuele nieuwe ongeregeldheden te voorkomen. Onder politie begeleiding ging de bus met hooligans vervolgens weer retour naar Eindhoven. Er zijn werden overigens geen arrestaties verricht.
Provincie:
Tag(s):