donderdag, 1. september 2011 - 20:14

Buschauffeur deelt klap uit

Den Haag

Voor de ogen van een surveillerende agent sloeg een buschauffeur woensdag op het Hobbemaplein vanuit zijn openstaande raam een man in het gezicht.

Hierop reed hij in zijn bus weg. Agenten hielden de 49-jarige chauffeur aan op de Prinsegracht.

De agent zag dat de man die de klap kreeg, naar een geparkeerd staande auto liep en de bus achterna wilde rijden. Hij liep naar hem toe en waarschuwde hem aangifte te gaan doen en de rest aan de politie over te laten. Toch reed de man achter de bus aan.

Een surveillerende motoragent die kort daarna het Hobbemaplein kwam oprijden, ging direct achter de bus aan. In de Ruijsdaelstraat trof deze agent voor een rood verkeerslicht de 18-jarige automobilist aan die even daarvoor de klap had gekregen. De motoragent wist hem ervan te overtuigen dat hij de buschauffeur ging aanhouden, waarop de automobilist naar het politiebureau ging voor het doen van een aangifte.

De motoragent reed vervolgens verder langs de route van de lijnbus en trof de bus korte tijd later stilstaand aan op de Prinsegracht. Daar hield hij de buschauffeur aan. De man werd overgebracht naar een politiebureau.
Provincie:
Tag(s):