dinsdag, 9. augustus 2011 - 13:41

Buschauffeur slaat fietsster moedwillig met hoofd tegen de grond

Den Haag

Een 37-jarige Haagse buschauffeur is maandag aangehouden nadat hij op het Prins Bernhardviaduct een 34-jarige fietsster had mishandeld. Dit heeft de politie dinsdag laten weten.

De vrouw fietste omstreeks 17.15 uur over het viaduct en zag dat de buschauffeur geen voorrang gaf aan een fietser toen hij rechtsaf het busplatform op wilde rijden.

De vrouw klopte twee keer op de zijkant van de bus en riep tegen de chauffeur dat zij, de fietsers, groen licht hadden. De man was kennelijk niet gediend van dit commentaar, stopte zijn bus, trok de vrouw aan haar haren naar de grond en sloeg haar tot twee keer toe met haar hoofd tegen de grond.

Collega's van de man trokken hem van de Haagse af, waarna hij weer in zijn bus stapte en weg wilde rijden. Het slachtoffer, dat in de worsteling vóór de bus was beland, stond op en ging met gespreide armen voor de bus staan en riep dat de chauffeur moest wachten op de politie.

Zij voelde dat de bus tot drie keer toe zachtjes tegen haar aan reed. Nadat de vrouw door een omstander voor de bus weg was gehaald, reed de buschauffeur het platform op.

Daar werd hij door gealarmeerde agenten aangehouden. Zijn werkgever werd van zijn aanhouding in kennis gesteld. Het slachtoffer raakte niet ernstig gewond maar kreeg het advies zich toch even door een huisarts te laten onderzoeken. De recherche onderzoekt de zaak.
Provincie:
Tag(s):