zondag, 20. november 2011 - 23:20

Buurman redt gehandicapt persoon uit woning

Rijnsburg

Zondagavond rond de klok van 18.00 uur werd de brandweer van Rijnsburg en post Katwijk opgeroepen voor een woningbrand aan de Johannes Poststraat in Rijnsburg.

De TAS (TankAutoSpuit) en de ladderwagen van post Katwijk reden naar het opgegeven adres en troffen hier een woning aan waar al zeer veel rook naar buiten kwam.

Door de openstaande ramen kwam dikke rook naar buiten terwijl de brandweer naar binnen ging via de geforceerde voordeur die zich aan de zijkant van de hoekwoning bevind.

De buurman bleek al een gehandicapt persoon naar buiten te hebben gehaald en heeft hiermee waarschijnlijk het leven van deze persoon gered aangezien er in de woning ook een dikke rookwalm hing.

De brandweer trof een brand in de keuken aan en blustte deze met een hogedrukspuit. Na een kleine bluspoging was de kleine brand geblust en werd er begonnen met ventileren van de woning door middel van een overdrukventilator.

Een andere bewoonster die later thuis kwam werd opgevangen door de buren. Later werd de OVD (Officier Van Dienst) ter plekke geroepen en moest er ook een ambulance ter plekke komen omdat iemand mogelijk rook had geïnhaleerd tijdens het evacueren van de persoon uit het huis.
Provincie:
Tag(s):