zondag, 18. september 2011 - 21:52

Buurtbewoners maken jacht op tasjesrover

Meppel

Een 35-jarige inwoonster van Meppel werd zaterdagmiddag in haar woonplaats slachtoffer van tasjesroof.

De vrouw fietste vanuit de Vincent van Goghlaan over de Pieter de Hooghstraat, toen ze een tegenligger zag naderen. Deze onbekende lopende man greep de tas van haar schouder en rende hard weg in de richting van de Vincent van Goghlaan.

De vrouw zette hierna lopende de achtervolging in en werd daarbij geholpen door enkele buurtbewoners die de vrouw hoorden schreeuwen. Via de Zuiderlaan en de Jacob Marisstraat zien ze vanaf de fietsbrug de dader in de bosjes zitten. Uiteindelijk vinden ze op die plek de tas van het slachtoffer en de jas van de dader terug.

Getuigen zagen de man hierna weggelopen in een blauwe trui met capuchon. De jas die de dader tijdens het plegen van de roof droeg was een witte jas met blauwe strepen. Het gaat om een blanke, lange en slanke jongeman van ongeveer 20 tot 30 jaar oud, ongeveer 1.85 lang en hij had donkerblond kort geschoren haar (mogelijk bovenop iets langer). Verder droeg hij een blauwe broek en vermoedelijk lichtkleurige schoenen. Heeft u iets gezien of kent u de dader en u heeft nog niet met de politie gesproken, bel dan met 0900-8844 of 0800-7000(Meld Misdaad Anoniem)
Provincie:
Tag(s):