donderdag, 10. februari 2011 - 11:46

C&A roept 15.000 leren babyschoentjes terug

Amsterdam

C&A roept 15.000 paar leren babyschoentjes terug vanwege chroom.

Chemisch onderzoek heeft uitgewezen dat sommige babyschoentjes die C&A verkoopt, chroom (VI) bevatten. C&A heeft daarom besloten deze schoentjes onmiddellijk uit de verkoop te halen. Ook roept het bedrijf klanten die deze schoentjes al gekocht hebben op deze naar de winkel terug te brengen. Klanten kunnen de schoentjes ruilen of het aankoopbedrag terugkrijgen. Bij deze breed gepubliceerde terugroepactie gaat het in totaal om ongeveer 20.000 paar schoentjes in Europa.

De babyschoentjes worden sinds september 2010 verkocht in de 18 landen waarin C&A Europa actief is. Van de schoentjes die betrokken zijn bij deze Europese terugroepactie zijn 15.000 paar al verkocht; 5.000 paar zijn uit de winkels gehaald. In Nederland zijn in totaal 920 paar schoentjes op de markt gebracht; 500 paar zijn al verkocht en worden nu teruggeroepen.

Volgens chemische deskundigen kan chroom VI een allergische reactie veroorzaken wanneer het in contact komt met de huid; chroom III doet dit niet. Deze tekortkoming van het product kwam aan het licht bij speciale testen die zijn uitgevoerd op initiatief van een Duits consumententijdschrift.
Provincie:
Tag(s):