vrijdag, 22. april 2011 - 16:28 Update: 08-07-2014 0:29

Cadillac CTS modeljaar 2012 met meer pk’s en nieuwe grille

Amersfoort

De luxueuze Cadillac CTS sportsedan, Coupé en Wagon modelreeks krijgt in modeljaar 2012 een opgewaardeerde V6-motor, een nieuwe grille en de nieuwe Touring Edition-versie.

De nieuwe 3.6-liter V6 is lichter en levert meer motorvermogen, terwijl het brandstofverbruik vergeleken met de huidige 3.6-liter V6 gelijk is gebleven. De nieuwe krachtbron levert 322 pk (237 kW) en een koppel van 372 Nm, vergeleken met de 311 pk (229 kW) en 370 Nm van de huidige motor.

De gegevens over het brandstofverbruik en de emissies worden binnenkort bekendgemaakt waarbij het de verwachting is dat ook deze gelijk zullen blijven.

De fraaie, imposante grille van de CTS is opnieuw ontworpen met nieuwe ‘premium’ materialen voor de afwerking die de nieuwe omlijsting en het gaaswerk benadrukken.

Het Wreath & Crest logo heeft scherpere kleuren gekregen, alsmede reliëf tussen de gekleurde delen, waardoor een driedimensionale uitstraling is ontstaan. De CTS heeft daardoor een meer verfijnde uitstraling gekregen.

De veranderingen worden doorgevoerd op alle drie CTS-modellen — CTS Sport Sedan, Sport Wagon en Coupé. De modellen kunnen nog voor de zomervakantie worden besteld bij de Nederlandse Cadillac-dealers en worden dan in de herfst uitgeleverd. De prijs zal op een later tijdstip bekend worden gemaakt.

“De CTS heeft een reputatie verworven als een luxueuze, sportieve auto van wereldklasse, maar om concurrerend te blijven moeten wij voortdurend verbeteringen doorvoeren,” zegt Wolfgang Schubert, Managing Director van Cadillac Europe. “De wijzigingen voor het modeljaar 2012 zorgen voor een frisse verandering van de kenmerkende voorkant van de CTS en nog betere prestaties zonder dat het brandstofverbruik negatief wordt beïnvloed.”
Categorie:
Tag(s):