donderdag, 5. mei 2011 - 11:25

Café De Kleine Wereld beste terras, Three Sisters Pub Amsterdam het slechtst

Den Haag

Café De Kleine Wereld aan de Grote Markt in Breda mag zich het terras met de vriendelijkste bediening en de mooiste ligging noemen.

Dit terras haalde het cijfer 8,6 in een ledentest van de ANWB Kampioen. De tweede plaats ging naar café De Klipper aan de Markt in Delft. De Three Sisters Pub aan het Rembrandtplein in Amsterdam is het slechtste terras uit de test. Deze haalt het cijfer 5,6.

Met een gemiddelde van 7,3 halen de stadsterrassen een redelijke score. Wat opvalt is dat de overwegend jeugdige bediening doet haar werk geroutineerd en goed doet.

De bediening van de terrassen letten niet altijd op de gasten. Bij tapperij De Luifel aan het Neude in Utrecht had het personeel onderling zoveel pret dat ze geen aandacht meer hadden voor de gasten op het terras. Bij De Kosterij aan de Grote Markt van Groningen duurde het erg lang voordat onze bestelling werd opgenomen.

Vierenzestig terrasbezoeken lang bestelden onze testteams steeds twee drankjes en wat te eten. De ervaringen waren dat de cappuccino in de meeste gevallen zelfs een ware traktatie was. De ‘vers geperste’ jus d’orange daarentegen is vaak ingekocht en niet vers. Het minst tevreden was het testteam over de tosti’s. Op een paar uitzonderingen na zijn deze snacks bij de meeste cafés droog tot zelfs gortdroog.

Gemiddeld is de prijs voor de consumpties zo’n €21. Er waren uitschieters naar beneden (Sam Sam in Enschede rekent hiervoor slechts €16,65) en naar boven (€26,60 bij Stadscafé Restaurant De Zalm in Gouda.
Provincie:
Tag(s):