vrijdag, 16. december 2011 - 23:19

Café op last van de burgemeester gesloten

Sas van Gent

De burgemeester van Terneuzen heeft vrijdag besloten café Larry’s aan de Ooststraat 4 te Sas van Gent tijdelijk te sluiten.

De directe aanleiding vormt een schietincident dat in de vroege zaterdagmorgen van 10 december heeft plaatsgevonden op de Markt in Sas van Gent. Daarbij raakte een persoon gewond.

Het schietincident valt volgens de burgemeester aan te merken als een zeer ernstige verstoring van de openbare orde. De aanleiding van het schietincident blijkt volgens politieonderzoek te zijn ontstaan in café Larry’s. Zodoende is er volgens de politierapportage een samenhang tussen het incident en het horecabedrijf en moet het café daarom nu van de burgemeester tijdelijk dicht. De sluiting gaat vandaag in en eindigt op maandag 2 januari 2012. Het is een bewuste keuze om het café gesloten te houden tijdens de komende feestdagen.

Burgemeester Jan Lonink:
“Gelet op de voorvallen die zich in het recente verleden in en om het horecabedrijf hebben voorgedaan, vrezen wij voor nieuwe incidenten als wij geen maatregelen nemen. Het besluit tot sluiting is bedoeld om de kans op nieuwe problemen en verstoringen van openbare orde te verkleinen en tevens de rust in de directe omgeving terug te brengen. We willen hiermee de veiligheid van bezoekers, passanten en omwonenden waarborgen. Het is daarnaast een signaal om aan te geven dat wij wat er gebeurd is niet accepteren.”
Provincie:
Tag(s):