dinsdag, 6. december 2011 - 22:55

Camera in Urker haven in Earth Cam Top 10

Urk

De camera die de gemeente begin november installeerde in de Urker haven staat in de Earth Cam Top 10. 'De Top 10 Webcams is gekozen uit een panel van Earth Cam producers die de beste uit honderden populaire webcam uitzendingen hebben geselecteerd', meldt de gemeente Urk dinsdag trots.

De criteria voor de selectie zijn de kwaliteit van de video, het unieke karakter en de algehele techniek van het filmpje. Het zijn filmpjes die de jury geamuseerd, verbaasd of verrast hebben. De top 10 verandert regelmatig.

De camera is geïnstalleerd in de haven van Urk en bestrijkt een groot deel daarvan. Voor iedereen is het zo mogelijk een digitaal rondje te doen over de haven.

Via een online verbinding kunnen bewoners van bejaardenhuis Talma Haven ook beelden van de camera bekijken en hebben zo ook zicht op alle bedrijvigheid en activiteit in de haven. De camera in Talma Haven werd vorige maand geactiveerd door wethouder Ben Visser en fractievoorzitter van Hart van Urk Jan Koffeman.

De gemeente Urk zegt verrast en trots te zijn vanwege het feit dat zij met de camera in de Urker haven in de Earth Cam Top 10 is beland.
Provincie:
Tag(s):