woensdag, 6. april 2011 - 9:41

Campagne tegen kindersekstoerisme blijkt succesvol

Schiphol

De bewustwordingscampagne tegen kindersekstoerisme, die de Koninklijke Marechaussee vorig jaar is gestart in samenwerking met onder meer Meld M ( Meld Misdaad Anoniem ) blijkt na een jaar zeer succesvol.

De Marechaussee zag een viervoudiging van het aantal meldingen ten opzichte van de jaren daarvoor.
Met slogans als "doorbreek het stilzwijgen" wilde de Marechaussee passagiers op Schiphol erop attent maken dat ze mogelijke misstanden in het buitenland, met betrekking tot mogelijke seks met minderjarigen konden melden.

"Meldingen leidden niet vaak tot aanhoudingen, maar vooral de preventieve werking en de bewustwording bij passagiers en andere diensten op luchthavens worden vergroot en dat zijn grote winstpunten.", aldus een woordvoerder.

Door het succes zal de Marechaussee in samenwerking met haar partners de campagne voortzetten en ook op andere luchthavens gaan voeren.

De Marechaussee voert al jaren controles uit op Schiphol om mogelijke kindersekstoeristen en kinderpornokoeriers te onderscheppen. Dat doet ze samen met de Douane en de dienst IPol van het KLPD.

Onlangs is volgens Nederlands model internationaal actie gevoerd op luchthavens tegen dit fenomeen, onder leiding van Europol.
Dit leidde in Engeland en Duitsland tot aanhoudingen.
Provincie:
Tag(s):