zaterdag, 6. augustus 2011 - 15:45

Canal Parade verloopt supergezellig

Amsterdam

De 16e editie van de Canal Parade in het centrum van Amsterdam is zaterdagmiddag gezellig en zonnig verlopen zonder noemenswaardige incidenten.

Het doel van de botenparade is elk jaar weer opnieuw om te laten zien hoe breed en divers de homogemeenschap is in Nederland. Naast boten waar feest op werd gevierd, voeren ook veel boten mee met een boodschap.

De meest opvallende boot was misschien wel de boot van het Amstelveense rugbyteam ARC. De Rugbyers deelden samen de boot met een Belgisch rugbyteam. Daarnaast was ook Boris Dittrich te gast op een boot van D66. Het voormalig Tweede Kamerlid stond aan de wieg van de invoering van het homohuwelijk. Dittrich is momenteel werkzaam in New York bij Human Rights Watch waar hij opkomt voor LGBT-rechten wereldwijd. Langs de kant werd hij dan ook bedankt en uitzinnig toegejuicht.

Binnenstad overvol
Volgens de organisatie was het opnieuw een groot feest. Zelfs Gerard Joling was van de partij. Hij moest recent nog zijn vakantie afbreken na een allergische reactie op zijn arm van een gezette hennatatoeage. Joling werd vergezeld door zijn werkmaat Gorden gekleed in een stewardessenpakje. Het weer was goed te noemen al kreeg men rond 15.15 uur wel een flinke regenbui over zich heen, maar dat mocht dat de pret niet drukken.

Volle binnenstad
Volgens de eerste berichten is het dit jaar behoorlijk drukker dan vorig jaar. Toen kwamen circa 380.000 mensen een kijkje nemen. Nu worden cijfers van ruim 500.000 gemeld.

Dutch Government Pride Platform gelanceerd door minister Van Bijsterveldt
Na de Canal Parade is in Amsterdam het ‘Dutch Government Pride Platform’ gelanceerd door minister Marja van Bijsterveldt. In dit platform hebben lesbiennes, homoseksuelen, biseksuelen en transgenders (LHBT) werkzaam bij de overheid zich op eigen initiatief verenigd om emancipatie op de overheidswerkvloer sterk te bevorderen. Nederland is het eerste land ter wereld dat een dergelijk platform binnen de overheid opricht.

Justitie voert zaterdag zero-tolerancebeleid
Justitie voert vandaag een zero-tolerancebeleid tegen mensen die zich schuldig maken aan homogerelateerd geweld tijdens de Gay Pride in Amsterdam. Ook zullen hogere straffen worden geëist. Dit heeft het openbaar ministerie (OM) in Amsterdam donderdag bekend gemaakt.

Gratis hepatitis B vaccinaties tijdens Gay Pride
De GGD Amsterdam bood tijdens de Gay Pride op locatie gratis vaccinaties aan tegen hepatitis B aan jongens die op jongens vallen. Ondanks een succesvolle vaccinatiecampagne en een daling van het aantal hepatitis B gevallen onder mannen die seks hebben met mannen (MSM) in Amsterdam, is de GGD nog op zoek naar 10.000-12.000 jongere MSM die nog niet gevaccineerd zijn.

Bekijk in onze gallery de mooie fotoserie van onze Amsterdamse topfotograaf Robby Hiel.
Provincie:
Tag(s):