donderdag, 20. oktober 2011 - 11:08

Carolus Borremeus College en Spring starten met tienerbegeleiding

Helmond

Het Carolus Borremeus College en Spring Kinderopvang in Helmond starten per 1 november as. met een een nieuwe dienst: tienerbegeleiding. Tienerbegeleiding is een combinatie van tieneropvang en huiswerkbegeleiding.

Jongeren tussen de 12 en 16 jaar kunnen na schooltijd terecht in een daarvoor geschikt gemaakte ruimte in het Carolus Borremeus College. Gedurende twee uur is er tijd om te relaxen, een activiteit te doen en om huiswerk te maken. De tienerbegeleiding vindt plaats door professionele medewerkers van maandag tot en met donderdag in aansluiting op de schooltijden. Behalve een luisterend oor bieden zij ook ondersteuning bij het maken en plannen van huiswerk en het leren van toetsen. Tijdens vakantieperiodes worden er diverse activiteiten georganiseerd waar jongeren zich voor in kunnen schrijven.

Groeiende behoefte
Het Carolus Borremeus College en Spring spelen hiermee in op een groeiende behoefte van ouders aan naschoolse tienerbegeleiding. Brigitte Stuurstraat, projectmanager, licht toe: “Als een kind na de basisschool naar het voortgezet onderwijs gaat, verandert er veel. Een andere school met veel meer leerlingen, meerdere docenten en huiswerk maken. Het vraagt veel meer van de zelfstandigheid van de jongeren. Zowel voor ouders als de jongeren zelf kan het prettig zijn om hier begeleiding bij te krijgen.”

Ook bij de ouders van het Carolus Borremeus College heeft een behoeftepeiling plaatsgevonden. “We zien dat tienerbegeleiding bijvoorbeeld uitkomst biedt wanneer ouders op een of meerdere dagen allebei werken”, vertelt Stuurstraat. “Het biedt ouders de zekerheid dat hun kind in goede, professionele handen is. Maar de dienst is niet alleen bedoeld voor jongeren waarvan beide ouders werken. De begeleiding kan ook bijdragen aan de ontwikkeling van de sociale vaardigheden van hun kind en aan de verbetering van schoolprestaties.”
Provincie:
Tag(s):