vrijdag, 9. december 2011 - 10:05 Update: 08-07-2014 0:55

CBS: Omzetgroei industrie halveert

De industrie behaalde in oktober bijna 7 procent meer omzet dan een jaar eerder. Dit is een halvering van de omzetgroei ten opzichte van september, toen bedroeg de groei iets meer dan 13 procent. De door de industrie verkochte producten waren in oktober ruim 8 procent duurder dan in oktober 2010.

De aardolie-, chemische, rubber- en kunststofproductenindustrie behaalde weliswaar 11 procent meer omzet, maar de prijzen waren meer dan 16 procent hoger. De transportmiddelenindustrie behaalde ruim 5 procent meer omzet, net als de basismetaal- en metaalproductenindustrie. De voedings- en genotmiddelenindustrie realiseerde 6 procent meer omzet. In deze branche viel de toename volledig toe te schrijven aan hogere prijzen. De omzet van de elektrotechnische en machine-industrie lag in dezelfde orde van grootte als een jaar eerder.

In oktober werd op buitenlandse markt 6 procent meer omzet behaald dan een jaar eerder en op de binnenlandse 8 procent meer. Het is voor het eerst in bijna twee jaar dat de groei van de in het buitenland gerealiseerde omzet kleiner is dan die van de omzet in eigen land.
Categorie:
Tag(s):