dinsdag, 1. maart 2011 - 9:28

Celstraffen geëist bij behandeling onderzoek Kwikstaart

Groningen

In het omvangrijke onderzoek naar de handel in drugs, ook wel het Kwikstaart-onderzoek genoemd, heeft het openbaar ministerie in Groningen maandag diverse celstraffen geëist.

Het Kwikstaart onderzoek had zelfs een internationaal tintje door medewerking van een Britse geheimagent. De politie heeft rond de 28.000 telefoongesprekken getapt in het onderzoek die afgesloten werd met een inval door een arrestatieteam in café de Kabouter in Groningen.

Op de eerste dag stond Jan. B. terecht die gezien wordt als kopstuk in de handel van verdovende middelen. Samen met nog vier verdachten, die verschillende functies hadden bij de handel, moest B. aanhoren dat hij in ieder geval verdacht wordt van handel in drugs en deelneming aan een misdadige organisatie. B. Wordt eveneens verdacht van mishandeling, afpersing, het bezit van verboden wapen(s) en het rijden onder invloed.

Het openbaar ministerie vindt 5 jaar cel en tbs met dwangverpleging een passende straf. Ook de door drugverkoop opgestreken wint, bijna 24.000 euro, moet B. aan de Staat afdragen.
Provincie:
Tag(s):