woensdag, 28. september 2011 - 19:13

Celstraffen geëist tegen Overvechtse bende

Utrecht

Voor de rechtbank in Utrecht stonden vandaag vijf verdachten die, naar het oordeel van het Openbaar Ministerie, deel uitmaken van een criminele organisatie. Deze hield zich in Overvecht bezig met de handel in verdovende middelen. Tegen hen werden celstraffen geëist van zes tot 24 maanden.

Aanleiding tot het onderzoek naar deze groep was een eerder onderzoek naar minderjarige drugsrunners in de wijk. Op 24 juni werden deze drie minderjarigen veroordeeld voor handel in verdovende middelen. Uit de tapgesprekken kwam naar voren dat deze drie veelvuldig contact hadden met een meerderjarige en dit was het begin van een nieuw opsporingsonderzoek waarvoor uiteindelijk tien verdachten zich vandaag en volgende week voor de rechter moeten verantwoorden.

Niet alleen de tapgesprekken zijn hiervoor het bewijs, ook bij de huiszoekingen die volgden op de aanhoudingen werden hoeveelheden verdovende middelen, toebehoren zoals weegschalen en verpakkingsmiddelen en nepvuurwapens aangetroffen.

De officier van justitie achtte hiermee niet alleen de handel in verdovende middelen bewezen maar ook deelname aan een criminele organisatie. Gezien het verschillende aandeel van de verdachten eiste de officier celstraffen van zes, twee maal vijftien, een maal twintig en een maal 24 maanden.

De behandeling van de zaak tegen de vijf andere verdachten wordt voorgezet op maandag 3 en donderdag 6 oktober.
Provincie:
Tag(s):