dinsdag, 17. mei 2011 - 17:46

Centrummanager Brunssum na 2 weken opgestapt

Brunssum

De gemeente Brunssum heeft per direct de samenwerking met centrummanager Jos Geenen beëindigd. De aanleiding voor deze stap is een vertrouwensbreuk, ontstaan door het verzwijgen van cruciale informatie tijdens de sollicitatieprocedure. Dit meldt de gemeente Brunssum dinsdag.

Geenen was sinds twee weken actief als nieuwe centrummanager in Brunssum. Vorige week donderdag, 12 mei, bereikte de gemeente het signaal dat hij in november 2010 zou zijn veroordeeld wegens oplichting.

In een persoonlijk gesprek bevestigde Geenen de veroordeling. Hij gaf aan hiervan geen melding te hebben gemaakt tijdens de sollicitatieprocedure voor centrummanager, deels omdat hij meende dat dit feit zijn kansen op het verkrijgen van de functie negatief zou beïnvloeden, deels omdat het bij een eerdere bestuursfunctie geen belemmering was gebleken.
Gemeente Brunssum en Jos Geenen zijn daarop tot de conclusie gekomen dat met deze gang van zaken de functie van centrummanager te zeer belast is geraakt, en dat de basis voor zijn verder opereren in deze functie is weggevallen. In overeenstemming is besloten om de samenwerking per direct te beëindigen. In een reactie zegt Jos Geenen begrip te hebben voor het besluit van de gemeente.
Provincie:
Tag(s):