zaterdag, 8. januari 2011 - 20:37 Update: 08-07-2014 0:27

Chantal Janzen reikt Ronald McDonald Kinderfonds Vrijwilligers Award uit

Den Haag

Vandaag is de Ronald McDonald Kinderfonds Vrijwilligers Award uitgereikt aan Ronald Dalebout. Hij ontving de Award uit handen van Chantal Janzen na afloop van de musical Petticoat.

Jaarlijks organiseert McDonald’s, als hoofdsponsor van het Kinderfonds, de uitreiking van de Vrijwilligers Award om alle vrijwilligers te bedanken voor hun onmisbare werk en inzet van het afgelopen jaar. Ronald Dalebout is vrijwilliger van Ronald McDonald Huis Den Haag. Kinderfondsambassadeur Yvon Jaspers presenteerde het jaarlijkse vrijwilligersevenement in het World Forum Theater in Den Haag.

Alle 1.400 vrijwilligers werden in het zonnetje gezet: zij mochten als dank voor hun inzet de musical Petticoat bijwonen. Na afloop van de musical werd de Award uitgereikt, waarvoor vijf finalisten waren geselecteerd door een vakjury. Tijdens de musical konden alle collega-vrijwilligers stemmen op het meest bijzondere vrijwilligersinitiatief van 2010. Het initiatief van Ronald om een succesvolle eindejaarsactie te organiseren, waarbij een recordaantal flessen wijn werd verkocht ten bate van Ronald McDonald Huis Den Haag, is tijdens het jaarlijkse evenement als meest bijzondere initiatief gekozen.

Ronald is geen reguliere vrijwilliger in Ronald McDonald Huis Den Haag, maar bestuurslid. Ook dat is een vrijwillige functie. De jury waardeerde Ronald, omdat hij naast zijn bestuurstaken ook nog tijd vond voor het opzetten van de wijnverkoop, die maar liefst 30.000 euro opleverde. Met het winnen van de Vrijwilligers Award heeft Ronald een cheque ter waarde van 7.500 euro gewonnen voor een dagje uit naar keuze met alle collega-vrijwilligers van het eigen Ronald McDonald Huis.
Categorie:
Tag(s):