woensdag, 13. juli 2011 - 22:45 Update: 08-07-2014 0:57

Chardon begint sterk in Aken

IJsbrand Chardon (Den Hoorn) is sterk van start gegaan in de internationale vierspanwedstrijd van het door regen geteisterde CHIO Aken. In de individuele dressuur behaalde de viervoudig Wereldkampioen de derde plaats. Theo Timmerman (Putten) werd vijfde, Koos de Ronde (Zwartewaal) eindigde op de tiende plaats.

IJsbrand Chardon was zeer tevreden over zijn dressuurproef: De vier paarden vormden een mooi blok. Ik had het geroutineerde leenpaard Tryon voorop ingespannen zodat nieuwkomer Darco zich er aan op kon trekken. Ook het achterspan met de Oscar-zoon Victory en Whooper liep goed. Ik ben blij dat dit span positief is ontvangen. Dit span biedt ook perspectieven voor het Wereldkampioenschap vierspannen dat in 2012 in Riesenbeck wordt gehouden.

Ook bondscoach Harry de Ruyter (Kessel, lb.) was goed te spreken over Chardons proef: Als het er om gaat, staat IJsbrand er en dat heeft hij vandaag weer bewezen. Doordat hij zijn vertrouwde voorspan en een achterpaard thuis moest laten, kwam hij met een nagenoeg nieuw span aan de start. Hij heeft het fantastisch gedaan en dat doet me enorm deugd.
Categorie:
Tag(s):