vrijdag, 21. januari 2011 - 16:10

Charles Zwolsman (55) in zijn cel overleden

Nieuwegein

Charles Zwolsman, die in de gevangenis zat in verband met een verdenking van drugshandel en witwassen, is vrijdag in zijn cel overleden.

Dit heeft een woordvoerder van de Dienst Justitiële Inrichtingen (DJI) vrijdag tegenover Blik op Nieuws bevestigd.

Zwolsman zat als verdachte gedetineerd in een huis van bewaring in Nieuwegein. De officier van justitie te Utrecht heeft de politie opdracht gegeven een feitenonderzoek te doen naar het overlijden van Zwolsman.

‘Dit is de gebruikelijke gang van zaken wanneer iemand in een huis van bewaring overlijdt’, aldus het Openbaar Ministerie (OM) vrijdag. Waaraan Zwolsman, die 55 jaar oud werd, is overleden is niet bekendgemaakt.

Oorspronkelijk had Zwolsman een groothandel in bloemen, op de bloemenveiling in Aalsmeer. Toen zijn groothandelsbedrijf in 1984 failliet ging, stapte hij in de drugshandel. Hij zou met de hasjhandel in aanraking zijn gekomen op het racecircuit van Zandvoort waar hij als autocoureur reed en besloot voor zichzelf te beginnen.

Zijn organisatie, die op het hoogtepunt een zestigtal leden zou hebben geteld, smokkelde hasj uit Marokko in koelvrachtwagens naar Nederland. Een deel ervan werd vervolgens doorgesmokkeld naar het Engeland.
Provincie:
Tag(s):