dinsdag, 6. december 2011 - 11:50

Chauffeur beboet voor rit van 24 uur

Rotterdam

De Verkeerspolitie heeft op maandag 5 december een vrachtwagen in beslag genomen, nadat bleek te zijn gefraudeerd met de tachograaf. Daarnaast bleek dat chauffeur al 24 uur aan het werk te zijn.

Agenten hebben rond 21:45 uur een vrachtwagenchauffeur aan de kant gezet op de Reeweg in de Rotterdamse Waalhaven. Na een printout van de digitale tachograaf bleken de gegevens niet te kloppen. Onderzoek wees uit dat met de digitale tachograaf gefraudeerd was. Onder het dashboard bevond zich een stekkertje en een stekkergat waarmee het signaal van de pulsgever aan de tachograaf onderbroken kon worden.

Hierop namen agenten de vrachtwagen in beslag. Uit nader onderzoek bleek dat de bestuurder, een 32-jarige man uit Doesburg, al minimaal 24 uur aan het werk was. De apparatuur om de tachograaf te manipuleren wordt uit de vrachtwagen verwijderd. De eigenaar zal de tachograaf moeten repareren en laten herkeuren om de vrachtwagen opnieuw in gebruik te nemen. Tegen de chauffeur wordt proces-verbaal opgemaakt voor het houden van te weinig rust, het manipuleren van de tachograaf en fraude; hetgeen neerkomt op een bedrag van 5500 euro.
Provincie:
Tag(s):