maandag, 8. augustus 2011 - 15:29

Chemicaliën in huis vermoedelijke brandstichter

Leusden

De Explosieven Opruimings Dienst heeft Maandagmiddag vermoedelijk chemicaliën tot ontploffing gebracht bij een huis in Leusden. In de woning aan de Barbeel werden gevaarlijke chemicaliën gevonden die van een man zijn die maandagmorgen werd aangehouden omdat hij een sterke brandlucht in zijn kleding had.

De 30-jarige Leusdenaar werd vannacht aangetroffen op de Hamersveldseweg en kon geen goede verklaring geven voor de brandgeur van zijn kleren. De hulpdiensten gingen op zoek naar een mogelijke brand en zetten daarbij onder meer een politiehelikopter in. Echter werd er in de omgeving geen brandhaard gevonden.

De politie ging naar de woning van de verdachte aan de Barbeel voor een huiszoeking, hierbij troffen agenten gevaarlijke chemicaliën aan. De hulp van de Explosieven Opruimings Dienst en het NFI werden ingeroepen.

Deze vond het een te groot risico om de spullen mee te nemen. Men heeft achter het huis een gat gegraven en de spullen met een kleine knal tot ontploffing gebracht. Wat er precies tot ontploffing is gebracht wil de politie nog niet vertellen.

De politie is alert, omdat in het gebied rond Leusden diverse rieten kappen in brand zijn gestoken. Of de man ook daadwerkelijke verantwoordelijk is voor de branden moet uit onderzoek blijken.
Provincie:
Tag(s):