woensdag, 12. januari 2011 - 19:50

Chemie-Pack nam loopje met regels

Moerdijk

Chemie-Pack in Moerdijk blijkt stelselmatig een loopje te hebben genomen met de milieuregels en brandveiligheidsvoorschriften. EenVandaag had inzage in inspectierapporten en vergunningen van Chemie-Pack sinds 2002

Diverse instanties, waaronder de overheid, hebben meerdere malen handhavend moeten optreden tegen het bedrijf. Veelal was het bij hercontroles nog niet op orde.

Brandveiligheidsvoorschriften
Het Openbaar Ministerie buigt zich momenteel over de brand van afgelopen week bij Chemie-Pack. In oktober 2002 heeft het OM ook al gedreigd met sancties voor het overtreden van de brandveiligheidsvoorschriften. Bij een controle in mei 2001 bleken blusinstallaties niet in orde te zijn en was het dak niet voldoende brandwerend. Bij een hercontrole in 2002 bleken er onvoldoende maatregelen genomen te zijn om te voldoen aan de voorschriften.

Bedrijfsbrandweer
Chemie-Pack beschikt niet over een bedrijfsbrandweer, terwijl dit volgens de voorschriften wel zou moeten. Cees van Beek, voorzitter van de Vakvereniging Vrijwillige Brandweer, spreekt hier schande van. Tegen EenVandaag zegt Van Beek dat zij willen dat bedrijven als Chemie-Pack altijd over een bedrijfsbrandweer moet beschikken. Over dit onderwerp zwijgen de regionale brandweer en de gemeente. Zij wachten het onderzoek van het OM af.
Provincie:
Tag(s):