vrijdag, 13. mei 2011 - 13:11

Chinezen krijgen koekje van Nederlands deeg

Het Nederlandse CSM is met ingang van vrijdag 13 mei 2011 deegproducten voor de Chinese markt gaan produceren. Dit heeft het ministerie van Buitenlandse Zaken vrijdag bekendgemaakt.

Tijdens een traditioneel Chinese ceremonie opende minister Verhagen van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie (EL&I) de nieuwe productielijn in Shanghai. De investering bedraagt 3 miljoen euro en levert 50 arbeidsplaatsen op.

Hollandse handelsgeest
Volgens Verhagen is de opening van de productielijn een mooi voorbeeld van de Hollandse handelsgeest. 'CSM is dankzij hun investering in staat om hun omzet in China te verviervoudigen. CSM grijpt de kansen die de groeiende Chinese economie biedt.'

Starbucks
Dankzij de investering van CSM gaan miljoenen Chinezen kennis maken met Hollandse koekjes. Zo zal het deeg van CSM gebruikt worden door alle Chinese vestigingen van de Amerikaanse koffieketen Starbucks om koekjes te bakken.

Nieuwe productielijn DSM
De opening van de productielijn vond plaats tijdens de laatste dag van de vierdaagse handelsmissie naar China, geleid door minister Verhagen. Naast de opening van de CSM-fabriek opende Verhagen in Shanghai een onderzoekscentrum voor LED-verlichting van Philips. In Nanjing legde Verhagen de eerste steen voor een nieuwe productielijn van chemiereus DS.
Categorie:
Tag(s):