maandag, 24. januari 2011 - 13:10

Circuskooi van ontsnapte tijgers mogelijk met opzet geopend

Alphen aan den Rijn

Maandagochtend zijn drie tijgers van het circus Belly Wien uit hun kooi gestapt en liepen daarna rond op het afgezette circusterrein. ‘Dit gebeurde aan de Maatschapslaan in Alphen aan den Rijn’, meldt de politie maandag.

Kooi mogelijk opzettelijk geopend
De recherche heeft ter plaatse onderzoek gedaan en houdt er rekening mee dat de kooi met opzet is opengemaakt. Zij doet verder onderzoek. De directeur van het circus doet aangifte.

De politie kreeg iets na 09.00 uur de melding en ging ter plaatse. Het bleek te gaan om een moedertijger en haar twee welpen. Het circuspersoneel heeft direct opgetreden en de dieren weer de kooi ingedreven. De dieren zijn niet het afgezette circusterrein afgeweest.

Kameel dodelijk gewond
Onder de kamelen die op het terrein liepen, ontstond paniek nadat de tijgers ontsnapt waren. Volgens het circuspersoneel verwondde één kameel zich ernstig aan een grote stalen pen die op het terrein stond en overleed uiteindelijk aan zijn verwondingen. De sporen die de politie aantrof, bevestigen dit. Drie andere kamelen en een paard raakten ook gewond.

Oproep aan getuigen
‘Getuigen die op maandag 24 januari tussen 00.00 uur en 08.00 uur iets opvallends hebben gezien of gehoord aan de Maatschapslaan, worden verzocht contact op te nemen met de politie via 0900-8844 of Meld Misdaad Anoniem 0800-7000’, aldus de politie.
Provincie:
Tag(s):