donderdag, 7. juli 2011 - 10:33 Update: 08-07-2014 0:57

Clublui over FC Twente: 'Veel trammelant achter de schermen'

9Elf Voetbal) FC Twente kan op sympathie rekenen uit bijna heel Nederland. Haast iedereen wil dat het de Tukkers goed gaat, zeker oud-clubmensen als Eddy Achterberg, Theo Vonk en Clemens Zwijnenberg. Toch woekert er intern onrust, als we de kenners moeten geloven.

Speciaal in de nieuwe editie van ELF Voetbal geeft het drietal in een ronde tafelgesprek hun ongezouten mening over het wel en wee van Enschede. Te beginnen met vorig seizoen. Vonk: "Bij de laatste competitiewedstrijd tegen Ajax waren de keuzes in benadering niet goed. FC Twente speelde schijterig in de ArenA. Wat er in de week voor die wedstrijd is gebeurd, weet ik niet. Ze waren zo afwachtend, apathisch bijna. Ik had met Marc Janko gespeeld. Je moet Ajax achterin pijn doen. Ik vind dat Michel Preud'homme ook tijdens het seizoen een aantal verkeerde keuzes maakte. Neem de uitwedstrijden tegen Villarreal, Heerenveen en Ajax. Het pakte niet goed uit en hij corrigeerde dat vervolgens niet."

Achterberg kijkt alvast uit naar de toekomst van de club. "Groter worden, dat is het beleid. Maar het is gevaarlijk. Iedereen waait met de storm mee. Ze hebben de wind in de rug. Wat gebeurt er als ze door wat voor oorzaak ook zevende worden?"

Dan weet Zwijnenberg het wel: "Dan komt de onrust naar buiten, want ik weet dat er achter de schermen vaak trammelant is. Vooral bij sponsors. De prestaties verbloemen veel dingen. Van buitenaf is het halleluja, maar intern is niet alles prima. Een ander voorbeeld: Theo ten Caat moest ineens weg als trainer van de A1. Hij zou niet meer passen in het jeugdbeleid. Wie niet in de pas loopt, wordt er keihard uitgegooid."
Categorie:
Tag(s):