maandag, 4. april 2011 - 12:27

CNV pleit voor voortgang pensioenonderhandelingen

Utrecht

Het pensioenakkoord zoals dat vorig jaar juni is gesloten tussen werkgevers en werknemers is wat het CNV betreft nog steeds een goed uitgangspunt voor de lopende onderhandelingen en een basis die een gedegen uitwerking verdient.

Jaap Smit, voorzitter CNV Vakcentrale: "Het is van groot belang dat wij samen met werkgevers en de overheid de lopende onderhandelingen tot een goed einde brengen."

Het CNV onderstreept dat - in het nu uit te onderhandelen - pensioenakkoord op evenwichtige manier risico’s worden verdeeld. Smit: "Van groot belang in het nieuwe akkoord is daarbij een versterking van de AOW die gekoppeld zal worden aan de werkelijk verdiende lonen. Voor de meeste mensen is die eerste pijler, de AOW, een zeer belangrijk deel van de oudedagsvoorziening."

Voor het CNV blijven aanbevelingen voor het versterken van de ouderenparticipatie belangrijk, zodat ouderen ook echt de mogelijkheid krijgen om langer door te kunnen werken waar dat kan."

Smit: "Het is van belang dat wij nu snel tot een goed akkoord kunnen komen, gebaseerd op de uitgangspunten van juni 2010. Wat het CNV betreft maken we nog een ‘stormrondje’ voordat wij de haven van het nieuwe akkoord binnenvaren. De stekker uit deze onderhandelingen trekken is volgens het CNV geen verstandige optie.”
Provincie:
Tag(s):