maandag, 20. juni 2011 - 13:53 Update: 08-07-2014 0:58

Co Adriaanse naar FC Twente

Enschede

(Elfvoetbal) Tekent -ie nou voor één of meerdere jaren? Zeker is dat Co Adriaanse de nieuwe trainer van FC Twente wordt. De grote kranten van Nederland zijn het alleen niet eens over de contractduur.

"Het zou gaan om een éénjarig contract", zo meldt De Telegraaf. "FC Twente en Co Adriaanse zijn in grote lijnen akkoord over een meerjarig dienstverband", weet het Algemeen Dagblad.

Daarover nog geen duidelijkheid, wel dat Adriaanse na zes jaar afwezigheid in Nederland terugkeert naar de Eredivisie. De club uit Enschede denkt de 63-jarige Amsterdammer morgen op een persconferentie te presenteren als de nieuwe trainer.

Adriaanse laat de eerste training vandaag nog aan zich voorbij gaan, meldt De Telegraaf. De sessie van de A-selectie en Jong FC Twente wordt geleid door de drie assistenten Alfred Schreuder, Boudewijn Pahlplatz en nieuwkomer Youri Mulder.

De transfervrije Tim Cornelisse (FC Utrecht) en Willem Janssen (Roda JC) zijn vooralsnog de enige versterkingen. Mogelijk is Adriaanse donderdag wel van de partij, als FC Twente in Vriezenveen een eerste oefenpotje afwerkt, tegen een selectie van amateurvoetballers uit de gemeente Twenterand.

FC Twente is nog op zoek naar een nieuwe linksback en twee middenvelders.

UPDATE: Niet morgen, maar volgende week maandag volgt de presentatie van Co Adriaanse als nieuwe hoofdtrainer van FC Twente. De laatste details in het contract worden deze week rond gemaakt. "Laat ik daar nu nog maar niet al te veel over zeggen", gaf Twente-preses Munsterman aan. "We zijn in hoofdlijnen rond. Volgende week komt hij naar FC Twente en dan zal er meer duidelijk zijn."
Categorie:
Tag(s):