zondag, 2. januari 2011 - 15:45

COC start onderzoek homogeweld Overijssel

Zwolle

Er komt een onderzoek naar geweld tegen homoseksuelen in Overijssel. Het onderzoek is een initiatief van COC Zwolle, dat in 2011 haar 35-jarig bestaan viert. Voorzitter Joeri Both van COC Zwolle maakte dat zondag bekend in de uitzending van de Roze Golf.

Both kwam op het idee om uit te zoeken hoe het staat met het geweld tegen homoseksuelen naar aanleiding van Coming Out Day op 11 oktober 2010. Die dag stond in het teken van geweld tegen homoseksuelen. Both vroeg zich af of homofoob geweld veel voorkomt in Overijssel na signalen uit de achterban.

'De media berichten veelvuldig dat er in Utrecht homo's worden weggepest en in Amsterdam vaak homo's in elkaar worden geslagen', stelt Both. 'Maar de situatie buiten de Randstad is zeer onderbelicht. Er lijkt hier bijna nog een taboe op het melden van incidenten te liggen. Daardoor hebben we eigenlijk geen idee hoe erg de situatie in bijvoorbeeld een provincie als Overijssel is'.

Het laatste geval in Zwolle dateert volgens Both uit 2006. Toen werd een homo na Roze Zaterdag in elkaar geslagen. In Enschede werd in 2010 een homostel in elkaar geslagen.
Provincie:
Tag(s):