dinsdag, 19. april 2011 - 22:39

College Amstelveen zet streep door dienstauto

Amstelveen

Burgemeester en wethouders van Amstelveen gaan vanaf eind juli met eigen vervoer naar afspraken of maken gebruik van de taxi. Dit heeft de gemeente Amstelveen disndag bekendgemaakt.

In het kader van bezuinigingen heeft het college besloten het lease contract van de dienstauto niet te verlengen. Wethouder Herbert Raat (VVD) van financiën: ‘De komende jaren moeten we flink bezuinigen. Hierbij kijkt het college ook kritisch naar zijn eigen budgetten. Zo heeft er ten opzichte van het vorige college al een inkrimping van twintig procent plaatsgevonden. Oftwel het werk wordt nu met vier in plaats van vijf wethouders gedaan. Wat betreft de collegebudgetten is de enige, in financieel opzicht nog interessante post, het schrappen van de dienstauto. Ondanks dat er vaker gebruik gemaakt gaat worden van de taxi levert dit jaarlijks € 50.000 op’.

Chauffeur
Voor de chauffeur geldt, net als voor alle medewerkers in vaste dienst bij de gemeente, een werkgarantie. Oftewel binnen het raadhuis wordt gezocht naar een passende functie.
Provincie:
Tag(s):