vrijdag, 9. september 2011 - 14:35

College wil rechtzaak Noorpolderzijl voortzetten

Eemsmond

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Eemsmond besloot afgelopen woensdag de raad instemming te vragen voor het voortzetten van de rechtszaak tegen de erven van ‘t Zielhoes in Noordpolderzijl.

Deze rechtszaak is in september vorig jaar door de gemeente stopgezet in een poging om in gesprekken met het interim-management Noordpolderzijl en de erven tot overeenstemming te komen. Deze gesprekken hebben helaas niet tot een overeenstemming geleid. In de raadsvergadering van 22 september wordt het voorgenomen besluit tot voortzetting van de rechtszaak aan de raad voorgelegd.

De kern van het verschil van mening is dat het beleid van de gemeenteraad uitgaat van de meerwaarde van het gezamenlijk exploiteren van haven, camping, voorzieningengebouw en ‘t Zielhoes om de eenheid te behouden. Het interim-management Noordpolderzijl heeft vorige week, via de Vereniging Vrienden Noordpolderzijl, waarvan het lid is, met een brief aan de raad laten weten niet in de meerwaarde van deze eenheid te geloven.

Het college heeft de afgelopen maanden, samen met een onafhankelijke bemiddelaar, uitgebreid gesproken met het interim-management van het Zielhoes met als doel tot een overeenstemming te komen over Noordpolderzijl. Deze poging om tot een overeenstemming te komen is niet gelukt. De gemeente rest nu geen andere optie dan het hervatten van de oorspronkelijke rechtszaak.
Provincie:
Tag(s):