vrijdag, 14. januari 2011 - 16:13

Colombiaanse drugshandel plande cocaïnevlucht naar België

Rotterdam

Colombiaanse drugshandelaren hebben in 2010 het plan gehad om met een groot verkeersvliegtuig in een keer 2000 kilo cocaïne naar West-Europa te smokkelen. Het plan was in een vergevorderd stadium. De bestemming van de drugsvlucht met een vliegtuig van het type DC-8 zou een vliegveld in België zijn geweest.

Het plan, dat voor zover bekend niet is uitgevoerd, is naar voren gekomen in een onderzoek van de Nationale Recherche. Dit onderzoek naar grootschalige internationale handel in cocaïne leidde maandag en dinsdag tot de aanhouding van vier mannen en twee vrouwen in Amsterdam, Rotterdam en Maastricht.

De verdachten zijn vermoedelijk ook betrokken bij de smokkel van twee sporttassen met 56 kilo cocaïne die vorig jaar oktober in de haven van Antwerpen zijn ontdekt. De tassen met drugs waren verborgen in een container met ananassen uit Zuid-Amerika.

In het onderzoek dat door de dienst Nationale Recherche van het Korps landelijke politiediensten (KLPD) wordt uitgevoerd in nauwe samenwerking met de Belgische Federale Gerechtelijke Politie, is in november 2010 een partij van 112,5 kilo cocaïne onderschept. Daarbij werden vier verdachten aangehouden.

De verdachten die deze week zijn aangehouden zijn vandaag voorgeleid aan de rechter-commissaris in Rotterdam. Bij de doorzoeking van hun woningen is beslag gelegd op mobiele telefoons, laptops, usb-sticks, administratie en twee stroomstootwapens.
Provincie:
Tag(s):