zondag, 12. juni 2011 - 13:20

Compositietekening verdachte explosie IKEA

Son

De Duitse politie heeft een compositietekening vrijgegeven van een verdachte die mogelijk verantwoordelijk is voor de explosie van afgelopen vrijdagavond in het IKEA-filiaal in het Duitse Dresden. Dit heeft de politie zondag bekendgemaakt.

Twee lichtgewonden
Vrijdagavond vond in de IKEA aan de Dresdner Straße Peschel een explosie plaats woordoor twee klanten, een 32-jarige vrouw en haar 41-jarige metgezel, lichte verwondingen opliepen.

Explosieven speurhonden
Nadat personeel van het getroffen IKEA-filiaal haar goedkeuring had gegeven, hebben specialisten van de politie met vijf explosieven speurhonden het pand doorzocht. De specialisten hebben een deel van het ontplofte, onbekende explosief, veilig kunnen stellen. Het aangetroffen materiaal zal verder technisch worden onderzocht.

Onderzoek afwachten
In afwachting van de resultaten van dit onderzoek kunnen er pas conclusies worden getrokken of deze explosie verband houdt met de eerdere drie explosies bij drie verschillende andere fililalen van IKEA in Brabant, het Belgische Gent en het Franse Lille. De verwachting is dat dit onderzoek enkele dagen in beslag zal gaan nemen.

Getuigen beschrijven verdachte
Getuigen in het Duitse IKEA-filiaal hebben een verdachte beschreven. Het gaat om een man van 40 jaar oud, 165 - 170 cm lang met kort, donkerblond haar. Hij droeg een beige Baseball cap en een grote bril met ronde, paarsgekleurde glazen. Hij was gekleed in een licht blauw-wit-gestreepte heren shirt dat hij over zijn broek droeg.

Compositietekening
Uit de getuigenverklaringen heeft de politie een compositietekening laten samenstellen en deze gepubliceerd in de hoop dat mensen mogelijk deze man herkennen en de Duiste politie daarvan op de hoogte willen stellen.

De politie vraagt ook aan mensen te reageren wanneer zij deze man voor 19.45 uur in het Elbepark hebben gezien. Zij kunnen contact opnemen met de Duitse Dresen politie via telefoonnummer (Duitsland vanuit Nederland: 0049) ((0)351) 483 22 33.
Provincie:
Tag(s):