vrijdag, 27. mei 2011 - 12:33

Concert Lenny Kravitz in Ahoy

Rotterdam

Op maandag 17 oktober geeft Lenny Kravitz een concert in Ahoy in Rotterdam. De kaartverkoop voor dit concert begint donderdag 9 juni om 10.00 uur.

Na een geweldig concert in een uitverkocht Westerpark in 2009 komt een van de meest vooraanstaande rock muzikanten van deze tijd dit jaar weer terug naar Nederland voor een concert in Ahoy in Rotterdam.
Lenny Kravitz breekt in 1989 door met zijn debuutalbum ‘Let Love Rule’. Grote internationale hits en succesvolle albums volgen elkaar in rap tempo op. Tussen 1998 en 2002 ontvangt hij maar liefst vier keer een Grammy Award voor ‘Best Male Rock Vocal Performance’. Lenny Kravitz wordt alom beschouwd als een creatieve voorloper in de muziekwereld.
Op 19 augustus verschijnt zijn negende studioalbum ‘Black and White America’, waarvan de eerste single ‘Stand’ op 6 juni zijn primeur beleeft op de Nederlandse radio. Sinds drie jaar weer een nieuw Lenny Kravitz album met zijn kenmerkende rock en funk geluid, gitaar riffs, meeslepende melodieën en zijn onmiskenbare songteksten. Zijn zang en gitaarspel zijn weer uitgesproken en onderscheidend als altijd.

Lenny Kravitz is en blijft een echt rock-icoon. De Europese tournee van Kravitz getiteld ‘Black and White Europe’ is een moderne productie met o.a. een nieuw podium en diverse technische hoogstandjes. Tijdens zijn concerten zullen zijn grootste hits langskomen maar uiteraard ook nummers van het nieuwe album.

Kravitz ontwikkelt al op jonge leeftijd een liefde voor muziek uit de jaren ’60 en ’70. Zijn sound is al jaren doordrenkt met een geslaagde mix van classic rock, old-school soul, stevige funk en popmuziek.
Categorie:
Tag(s):