donderdag, 7. juli 2011 - 18:10

Condoomregen op Grote Markt

Den Haag

Deze zomer worden er condooms uitgedeeld op de Grote Markt in Den Haag. De actie is een onderdeel van de Sense campagne.

Het doel van de campagne is jongeren bewust te maken van het gebruik van condooms. Daarnaast wordt er gedurende de zomermaanden een onderzoek afgenomen om zo inzicht te krijgen in de seksuele gezondheid van Haagse jongeren.

Jongeren hebben vaker risicovol seksueel contact dan andere bevolkingsgroepen en lopen daardoor een groter risico op seksueel overdraagbare aandoeningen dan andere bevolkingsgroepen.

Sense is een programma dat zich richt op het verbeteren van seksuele gezondheid van jongeren. Dit is breder dan alleen soa-preventie.

Ook wanneer jongeren een vraag over hun lijf hebben, wanneer ze iets hebben meegemaakt dat niet prettigs was of als ze andere vragen hebben over seks gerelateerde onderwerpen, kunnen ze hiervoor terecht bij het regionaal Soa Centrum, Casa of JIP. Vanaf 1 september kunnen jongeren ook via Skype een spreekuur aanvragen. Alle diensten die Sense aanbiedt zijn kosteloos en anoniem.
Provincie:
Tag(s):