zaterdag, 18. juni 2011 - 17:03

Confrontatie tussen links en rechts bij demonstraties Den Haag

Den Haag

Bij demonstraties van links en rechts zijn zaterdagmiddag 27 verdachten in het centrum van Den Haag aangehouden.

Rechtse demonstranten hielden een demonstratie tegen globalisatie en internationalisering. De demonstratie was georganiseerd door het Netwerk Nationale Socialisten. Hierop besloten linkse demonstranten (het extreem-linkse platform 'Den Haag tegen racisme') een tegendemonstratie te organiseren onder het motto 'stop nazi's en racisme'.

Beide groepen liepen een route door de stad.
Op het Korte Voorhout kwam het kort tot een kleine confrontatie tussen rechtse en linkse demonstranten. Rechtse demonstranten op weg naar het verzamelpunt kwamen daar enkele linkse demonstranten tegen.
Op genoemde locatie werden enkele verdachten aangehouden.

Op de Bosbrug werd een dichtgelaste aanhangwagen door demonstranten op de rijbaan geplaatst. Enkele demonstranten ketenden zich aan deze aanhangwagen vast om de rechtse demonstranten te blokkeren.
De demonstranten die zich hadden vastgeketend werden aangehouden.

Ook tijdens en na de demonstratieve-optochten werden er meerdere verdachten aangehouden. Zij werden aangehouden voor openlijk geweld, niet voldoen aan de gemaakte afspraken (lopen van een andere route), het blokkeren van de weg (vastketenen) en het dragen/zichtbaar hebben van een verboden teken. Alle verdachten zitten nog vast.

Een woordvoerder van politie laat weten dat er een jeep van de ME klaarstond en dat de ME slechts bij één aanhouding heeft geassisteerd.
Provincie:
Tag(s):