vrijdag, 23. september 2011 - 12:19

Consternatie na 'hulpoproep' via afstandsbediening televisie

Middelburg

Donderdagavond rond 18.30 uur kwam er een 112-melding binnen bij de Gezamenlijke Meldkamer Zeeland.

Aan de telefoon hoorde de centralist van de meldkamer slechts zachtjes de ademhaling van een persoon. Er werd niets gezegd. Toen ditzelfde zich korte tijd later weer voordeed, vond de centralist dit dermate 'verontrustend' dat hij de gegevens van de beller opzocht en politieagenten naar het adres van de beller stuurde.

Agenten van de Zeeuwse politie gingen naar het opgegeven adres in Middelburg, voorbereid op alle mogelijke situaties, en daarom met medeneming van een 'ram' om eventueel de voordeur met geweld te openen.

Voordat zij daar aan begonnen probeerden ze uiteraard eerst de deurbel. Tot hun verbazing werd de deur open gedaan door de bewoner van het pand. De man bleek in goede gezondheid.

Afstandsbediening blijkt telefoon
Hij was ook verbaasd om de agenten voor de deur te zien staan. Kwamen ze soms langs om bij hem de televisie te repareren? Dat apparaat deed namelijk een beetje raar en reageerde niet op de afstandsbediening.

Na een korte blik op de 'afstandsbediening' van de man, zijn de agenten weer snel doorgereden naar hun volgende melding. 'Voor verwarring tussen telefoon en afstandsbediening is het immers niet nodig de politie te bellen', aldus de politie.
Provincie:
Tag(s):