donderdag, 24. februari 2011 - 10:37 Update: 08-07-2014 1:00

Consumentenbond in actie tegen vitaminepillen

Den Haag

De Consumentenbond begint donderdag een actie tegen fabrikanten van vitaminepillen. Deze claimen dat het slikken van vitaminepillen zo goed is voor de mens dit tot grote ergernis van de Bond.

Veel mensen denken ten onrechte dat het slikken van extra vitamines goed is voor de gezondheid. Toch heeft slechts een selecte groep consumenten daadwerkelijk baat bij extra vitaminesupplementen. Veel vitamines plas je gewoon weer uit, omdat je er al genoeg van hebt. Ook zonder elke dag voldoende groenten en fruit te eten heeft een extra pil meestal geen nut. De Consumentenbond onderneemt nu actie tegen de fabrikanten en verkopers van vitaminepillen zoals HEMA, Kruidvat en Albert Heijn.

In de actie spreekt de bond in eerste instantie drie grote Nederlandse merken aan die claimen dat het slikken van een vitamine C pil de weerstand verhoogt. De Europese Voedselautoriteit EFSA oordeelde dat dit niet wetenschappelijk is bewezen. Maar veel meer bedrijven in Nederland houden zich echter niet aan de uitspraak van EFSA, vandaar dat de bond van de hele branche actie eist. Bart Combée, directeur Consumentenbond: 'De Consumentenbond wil dat de misleiding nu stopt. De Warenwet verbiedt misleiding en de uitspraken van de EFSA zijn duidelijk'.
Categorie:
Tag(s):